Marknaden = USSR

Lanseringen av Nintendos nya spelkonsol Wii är beviset på att marknaden i dag fungerar lika bra som ekonomierna i det forna öst. Överåriga kids (folket) tältar i veckor för att få ett exemplar av konsolen, samtidigt som spelrecensenterna (eliten) utser densamma till årets julklapp. Lycka till den stackars förälder som irrar runt på stan för att få tag i en julklapp som har varit slut sedan lanseringen 8 december! Och nästa leverans tycks lika säker som produktionsplanen för en Trabant 1983. Jaja, jag fattar att de vill skapa buzz kring det hela, men vad är skillnaden på att ett företag eller staten bestämmer när du ska ha rätt att konsumera en vara?

6 reaktioner på ”Marknaden = USSR

  1. En jobbarkompis har köpt en till sin son. Han lät svärmor köa utanför Center Syd från arla gryning. Och inte ens den mest skrupelfria gamer vågar väl knö undan någons mormor?

  2. Nintendo är kass på att känna av marknaden. DS Lite har varit i princip omöjlig att få tag under hela hösten här i Japan. Ingen fattar varför leveransproblemen är så svåra.

  3. Josie skriver:

    Tanken kanske ligger i ”det man inte kan få, vill man ha ännu mer” och får sedan sålt dubbelt så mycket.
    Men måste faktiskt säga att jag är glad att nintendo kommit med wii, där du inte bara sitter stilla framför dumburken och rör lite på fingrarna, utan rör hela kroppen, samtidigt som du får ut mer av spelet.

  4. Jonas skriver:

    Grabben lyckade med konststycket att beställa ett Wii på CdOn den 22/12 och hade det sedan hemma den 28/12. Om man regelbundet bevakar de stora kedjorna kan man ha tur.

Kommentarer inaktiverade.