Berlin ist der shit, part II

Efter tre dagar i Berlin har jag uträttat just ingenting. Skulle kolla en bit av muren, men den tycktes vara borta. Försökte leta upp tandkrämen Kukident, men det visade sig att det var ett medel för löständer och där är jag inte än.

Har också köpt två döner och druckit en cuba libre på M.S. Völkerfreundschaft. Stället är döpt efter en båt som körde runt DDR-medborgare till bl.a. Kuba. Fartyget hette ursprungligen Stockholm, mest känt för att det 1956 rände in i den italienska lyxkryssaren Andrea Doria (som sjönk). Stockholm fixades upp och såldes till DDR. Bisarrt.

Betyget på Berlin kvarstår lik förbannat — spitzenklasse!

4 reaktioner på ”Berlin ist der shit, part II

  1. Kom hem i går. Måste skamset medge att jag missade currywürsten den här gången. Däremot intogs tre döner kebap och fem thüringer weisswürst.

  2. Kukident gör även tandkräm. Jag har sett den i butiken Granpa i Sthlm. Kukidents österrikiska konkurrent Fittydent (bildsök med Google om ni inte tror mig) gör däremot bara produkter för löständer. Anschluss!

  3. Men det är ju själva fan att jag inte skulle hitta det i Berlin! Var inne i flera affärer som hade kukident — dessvärre endast för löständer. Fittydent såg jag i Amsterdam en gång, men återigen det känns fel att köpa medel för löständer när man fortfarande har sina egna tänder kvar.

Kommentarer inaktiverade.