Skända fanan

Eller ja, det behöver man väl inte göra. Men alternativen börjar bli få. Såg inledningen till träningen mellan Sverige och Frankrike nu i veckan. Hade tänkt att se matchen, men mådde så illa av solosången på Ullevi att jag var tvungen att avbryta. Illamåendet var en tvåstegsraket: först det nationalistiska dravlet (publiken står upp, vissa intar tom den klassiska USA-posen ”handen på hjärtat”) sen att det var så dåligt och pinsamt. Särskilt fransmännen såg perplexa ut när marseljäsen våldtogs av en kvinnlig Idol-deltagare (här gissar jag).

Det här har exploderat. När man gick på hockey i Gbg kunde man få höra AC/DC:s Thunderstruck när Frölunda äntrade scenen. Det var gött, men räcker tydligen inte längre. När jag var på hockey senast (Globen) blev vi utskällda av en kärring för att vi inte stod upp under nationalsången… Det är såna tider nu.

3 reaktioner på ”Skända fanan

  1. Martin skriver:

    Jamen det är ju så jävla tråkigt med nationalism så jag mest såg OS-sporter där svenskar INTE deltog. Då blev sport återigen kul. Att sedan Sveriges nationalsång är radikalt trist är ingen bonus; om den lät som den Sovjetiska skulle jag kunna tänka mig att suga i. Eller om det vore Thunderstruck.

  2. Stefan. Det var väl tre, fyra år sen vi blev utskällda i Globen. Fast tiderna har kanske inte förändrats sen dess. Åtminstone inte i rätt riktning.

Kommentarer inaktiverade.