Stockholmsmat

Fan vad lunchmaten i mina jobbhoods (övre drottninggatan) suger! De senaste veckrona har i princip varenda ställe i närheten höjt priserna till 100-115 kronor. Samtidigt som maten har blivit sämre. Okej, en micrad lasagne kan man fortfarande få för 70 spänn, men annars är det glest mellan budgethaken. Här är några av de sämsta valuemealsen som jag haft:

STHLM: Kaffe med mjölk. Pasta 89 kr.

På tallriken ligger en tvestjärt eller en nära släkting. Levande. Jag säger till (!) får ny mat samt latte+kaka till hela sälskapet. På ett väldigt ostockholmskt vis ber de dessutom om URSÄKT (flera ggr). Detta ska premieras. Men ändå, burkpesto och några skalade räkor, det håller inte.

Strix. Sallad 115 kr.

På pappret en freesch sommarsallad med lax och färskpotatis. Bara det att det inte är någon färskpotatis. Jag säger inte till. En halv påse dolesallad, vinägrett och en skiva kallrökt lax. För 115 spänn. Patetiskt. (For the record: Jag har tidigare försvarat Strix mot ett flertal belackare!)

Koreana. Brukade vara ett budgetalternativ till Arirang. Nu har de ökat på sin bibimbap till 115 spänn. Trådigt kött med senor i värsta Sakurastil. Crap.

2 reaktioner på ”Stockholmsmat

  1. Martin skriver:

    Välkommen tillbaka till bloggen, men satan för matpriserna. Det känns som mina klagomål på Lunds utbud, priser och kvalitet inte har någon som helst giltighet när allt kommer till kritan…

Kommentarer inaktiverade.