Den som sa’t han la’t

För oss med begränsat intresse både för förskola och fastighetsskatt är årets valrörelse en stor besvikelse. Jag saknar hårdare tasksparkar och mumsigare avslöjanden. Toblerone. Såna grejer. Under tiden får man glädjas åt Kd:s fesljumna klavertramp — ssu-spionen och vin-mutaren. Själva händelserna är väl inga toppgrejer, det som får dem att växa är partiförsvaret.

Göran Hägglund tycker inte att man behöver vara raketforskare för att inse att det är sossarna som med illvillig timing läckt i fallet ssu-spionen. Vad gäller vin-mutaren är det också s som håller i medietaktpinnen: ”Socialdemokraterna har vetat om det här sedan i vintras, men de har av taktikskäl väntat till strax före valet med att informera pressen.” (SvD 060829). Vänta här nu. Kd måste väl också ha vetat om det och med all rimlig medielogik släppt nyheten först, defusing eller vad fan det nu brukar kallas. Jag kan bara tolka det som att kd velat mörka. Eller (hoppas hoppas) så har s värsta nya kd-ib-sektionen på gång.