HEMLIGT: Thomas Bodströms mailadress

Låt mig först konstatera: de flesta svenskar diggar att bli övervakade. Med logiken ”jag har ingenting att dölja” accepteras allt från kameror i tunnelbanan till random mail- och telefonavlyssning (gränsen går vid att låta sin registreringsskylt fotograferas och betala en struntsumma för att köra runt med en SUV i city, men det är en annan historia).

Vackert så, jag har ingenting att dölja… En som däremot tycks ha det är en av Sveriges främsta övervakningsförespråkare Thomas Bodström. I ett test på den briljanta ”kunskapsbanken” Frendo får vi det svart på vitt: att offentliggöra Tompas mailtrafik kan utgöra ”en fara för rikets säkerhet”. Lustigt nog är det ju samma rikes säkerhet som ska skyddas genom att dina och mina mail ska kunna lagras och läsas av andra.

Rättshaverist, tänker du medan du ringar in premiären av Emmas Värld i tv-bilagan. Men sen sitter du där på en ofrivillig Guantanamo-charter med en vuxenblöja från Tena, bara för att du undertecknat ett ironiskt fyllemail med ”Usama”.

2 reaktioner på ”HEMLIGT: Thomas Bodströms mailadress

  1. Bra rutet, som gubbarna säger. Jag känner såklart igen diskussionen från när Clinton ville förbjuda kryptering för privatpersoner (mail mm). ”De enda som har anledning att kryptera,” sa Clinton, ”är knarklangare och barnpornografer.” Det var innan ”War on Terror” förstås, då man internaliserade hotbilden till det egna landet. Clinton fick äta upp sin idioti då i princip samtliga datorföretag och institutioner slog ihop sina proteströster, och lagen blev aldrig verklighet. Inte ens digital millennium act förbjuder personlig kryptering.
    Iallafall: jag ska köra med hoodie varje gång jag går in på ett ställe där man möjligen inte vill synas. Eller pitcha förslaget att alla Falcks/Securitas bevakningskameror börjar sändas på en helt egen kabelkanal. Spännande!

Kommentarer inaktiverade.