Jättegott – nope!

Långt efter det att bäst-föredatum gått ut på samtliga krystade matprogram kommer något som lyser upp. Jamie Olivers Italien på kanal5. Mycket sevärt! Varför, frågar ni (med rätta, av alla uttjatade tv-kockar finns det väl ingen mer uttjatad än den nakne)? Därför att italienarna smädar den lille britten nått så in i helvete! Det är fantastiskt. Inget mumsande och smackande ”å så gott”, istället är det ”lite för konstigt för min smak”, ”det är för lite salt på fänkålen” och ”smakerna harmoniserar inte”.

Det spelar ingen roll om det är nattvandrande freaks eller inavlade öbor — alla är skeptiska till fläskläppens matkonst! Det enda som kan förstöra glädjen är ett dramaturgiskt krumspråg, dvs att alla helt plötsligt börjar smacka ”å så gott”. Det får bara inte hända!

2 reaktioner på ”Jättegott – nope!

  1. Jag håller med, jag såg samma program. Jag tyckte riktigt synd om honom, omgiven av bakfulla italienare som var extremt skeptiska och småsura. Det man kan klaga på är möjligen att man får bilden av italienare som ett smått elakt och ultrakonservativt folk. Lite som det skrevs om i Food noir, att italienska kötet tack vare sin konservativa inställning kan verka något stagnerat. Fast jag tycker förstås att det är svinagott.

Kommentarer inaktiverade.