Vlaamse Patat

Breaking News! Jag åt inga Vlaamse Patat när jag var i Amsterdam i helgen. Skandal, eftersom jag tjatat om det sedan vi beställde biljetterna i våras. Mycket dåligt gjort! Och en källa till intensivt pikande från resesällskapet: Cissi, Jeroen och Eva.

Det var en jävligt smidig resa med Arlanda Express, Snowflake och Familjen Wolfers bil som stod på tomgång vid Shiphol, Amsterdam, när vi kom fram. Boendet på B&B-husbåt var också kanon, även om jag fortfarande är tveksam till kombinationen strössel och smörgås. Vi tog det ganska lugnt, men hann ändå med sköna ölfik, World Press Photo-utställningen i Oude Kerk, turistfavoriten kanalbåt, nya fina skor och brakmiddag på Vermeer.

Och så var det några som gifte sig också. Cissi och Jeroen, numera med efternamnet Wolfers, bytte ringar i oststaden Gouda på den första röda svenska nationaldagen, måndagen 6 juni. Det hela var hemligt som fan, och jag har hållit på att försäga mig ett tiotal gånger sedan vi fick reda på deras plan. Ja, något sånt. Jag och redaktörn (Eva Kruk) hade den ärofyllda uppgiften att vara vittnen. Vigselförättaren (borglig) skötte sig också exemplariskt. Det var fint.

Efteråt brände vi tillbaks till Amsterdam, knäckte en flaska roséskumpa och gick till ovan nämnda Vermeer. Så jävla gött. Magsäcken fick töjas ut till det yttersta för att klara anstormningen från sju rätter plus aptitretare. Vinerna var också fantastiska. Vi åt från 20.00 till 01.30. Nytt rekord. Bapp!

En reaktion på ”Vlaamse Patat

  1. Birgit skriver:

    Man blir lite avundsjuk! Har i alla fall sett bilden på deras hemsida nu. Restaurangen verkar också rätt bra. Må väl!

Kommentarer inaktiverade.