Det bidde en präst

Känner du någon som prästvigdes i helgen? Det gör jag. Jag hade velat vara där i Skara domkyrka, men det är ju så mycket annat osv, dessutom avskräckte 35 mil enkel resa. Vet inte om det var någon ur den sekulariserade kretsen där. Hoppas, hoppas, annars är väl uppdelningen i vi och dom stadfäst för evigt.

Jag och Punko la i alla fall ner hela lördagseftermiddagen på att skriva ett telegram. Det var segt som fan. Vi såg framför oss vithåriga gamla tanter och lyckliga kristna i församlingsgården. Hur skulle de ta till sig våra, till sist ratade, formuleringar? (Christian+Kristus=sant, gift för andra gången på två år, från Judas Iskariot till Jesus på 10 år osv, osv). Till sist blev det typ: Tänk att du blev prälle till slut. Grattis och lycka till med ditt första riktiga jobb. Vi tycke att det blev ganska bra.

Om du, mot förmodan, känner någon som ska bli präst och inte kan vara där på prästvigningen kan jag inte låta bli att inkludera ett par mailsvar jag fått från svenska kyrkan. Håll tillgodo:

Hej!

Jag har fått din förfrågan ang. rutinerna vid prästvigningsuppvaktning. Eftersom du inte kan vara med i domkyrkan brukar det vara bäst att blommografera eller skicka blomstercheckar hem till vederbörande.

Med vänlig hälsning!
/Gunilla Tange
biskopssekreterare

Hej!
Visst går det bra att skicka blommor eller telegram till en prästvigning!
Ett telegram med en personlig hälsning tycker jag passar bra om du inte kan närvara. Ett trevligt allternativ, som också bidrar till kyrkans internationella bistådnsverksamhet, är att skicka ett s.k hyllningsblad eller ett trädplanteringskort för tex Lutherhjälpen. Du kan beställa hyllningsblad antingen via nätet eller via kyrkans information på tfn 018-1609600.
Med vänlig hälsning
Maria Uneteg
Informatör
Svenska kyrkans Informationsservice